Слабо захлаждане на времето се очаква днес. Минималните температури ще са

...
Слабо захлаждане на времето се очаква днес. Минималните температури ще са
Коментари Харесай

Слабо захлаждане на времето днес

Слабо захлаждане на времето се чака през днешния ден. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 5°, а оптималните - сред 10° и 15°, в София - към 12°, оповестява Българска национална телевизия.

Ще има краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, само че над множеството региони ще е най-вече забележителна. На места, основно в Западна и Северна България, ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб, в Източна България - сдържан, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад.

По Черноморието ще е най-вече облачно, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, до вечерта ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 8°-11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

В планините облачността ще бъде най-вече забележителна, на обособени места ще превали слаб сняг, под към 1500 метра - слаб дъжд. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 1°.

В събота облачността краткотрайно ще намалее, само че след обяд още веднъж ще се усили, в крайните северозападни региони ще превали дъжд. Вятърът от запад-югозапад ще се усили, изключително в Източна България и северно от планините. Температурите доста ще се покачат и оптималните в обособени региони още веднъж ще надвишават 20°.

В неделя и понеделник ще има променлива, по-често забележителна облачност и тук-там, повече втория ден, ще превали дъжд. В източната половина от страната в неделя в доста региони северно от планините и в Източна България ще духа мощен югозападен вятър и ще бъде топло – минималните температури ще са сред 7° и 12°, оптималните - най-вече сред 18° и 23°. В понеделник от запад ще стартира намаляване на температурите, само че в Източна България ще остане с южен вятър и топло за февруари. На места ще има и превалявания, най-вече от дъжд, повече като количество в планините, където над 1200 метра ще вали сняг.

Във вторник вятърът ще се смени с изток-югоизточен, ще бъде до сдържан. Ще доминира облачно време, а тук-там в югозападната половина от страната ще превали дъжд, най-вече слаб.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР